VRB ATEX Kunststof multibox tbv kleine luchtvolumes

Producteigenschappen:

  • Leverbaar in ATEX Zone 2 II3G c IIB+H2 T3
  • Zeer geschikt voor laboratoria/chemische en verf opslagkasten
  • Meerdere ronde afzuigpunten, volledig kunststof
  • Ventilatorbehuizing leverbaar uit  PPs, andere thermoplasten op aanvraag
  • Schoepenwielen leverbaar uit PPs, andere thermoplasten op aanvraag

Mietzsch ventilatoren

VOOR EEN JUISTE SELECTIE EN DESKUNDIG ADVIES
T:033-7600240 / info@dewitventilatoren.nl

Beschrijving

VRB ATEX Kunststof multibox tbv kleine luchtvolumes

Type Max. Capaciteit Aansluiting Max. Druk
VRB-100 230m3/h 3x Ø75mm. 250Pa.

Beschrijving


VRB ATEX Kunststof multibox tbv kleine luchtvolumes is ontwikkelt voor toepassing in explosiegevoelige omgevingen wordt bij voorkeur gebruikt in laboratoria voor de afzuiging van kleine luchtvolumes. Volgens DIN 1946, deel 7, moeten afzuiginstallaties voor de opslag van chemicaliën, gasflessenkasten etc.  aanwezig zijn en continue operationeel zijn. Hier heeft de VRB zich bewezen door zijn uitstekende corrosiebestendigheid, zijn lage geluidsniveau, het compacte ontwerp en de eenvoudige installatie. Dit eenvoudige apparaat is ook zeer geschikt voor kleinere ruimtes waar een sterke geur heerst, snuffelsystemen en opslagruimtes voor oplosmiddelen.


Technische beschrijving:


De ventilatorkast bestaat uit een cilindervormig behuizing waarin de waaier excentrisch is geplaatst. De aandrijfmotor is direct op de kast gemonteerd en geïsoleerd tegen constructiegeluid. Alle stroomgeleidende componenten zijn gemaakt van PPs (andere materialen op aanvraag). Het onderste deel van de ventilator is ontworpen als een zuigkamer waarin drie aanzuigmonden  Ø75mm. zitten . Deze drie aanzuigpunten zijn  rechtstreeks op de ventilator aangesloten. Er worden afdekkappen bijgeleverd indien er minder dan drie aanzuigpunten benodigd zijn. Een speciale asafdichting voorkomt het ontsnappen van gevaarlijke stoffen. Op het laagste punt is er een Condensaat afvoer. Aangepaste rubberen veerisolatoren zijn bij de levering inbegrepen. Het ontwerp van de ventilator voldoet aan de eisen van DIN 1946 deel 7.


Gebruiksvoorwaarden:


Toelaatbare omgevingstemperatuur : -30 °C … 40 °C (voor ATEX-motoren -20 °C … 40 °C ) Perm. aanvoertemperatuur : -30 °C … 40 °C. Hogere temperaturen zijn alleen toegestaan in overleg met de fabrikant Mietzsch  De gebruikte materialen hebben een goede chemische weerstand, In laboratoria en voor de extractie van chemische opslagkasten heeft PPs bewezen zeer effectief te zijn. Kritische toepassingen kan bijvoorbeeld worden gebruikt in gebieden van de procestechnische industrie zoals oppervlaktebehandeling, beitserijen, procesafvoerlucht in micro-elektronica, enz. Bij de aanvraag of bestelling moet altijd het beoogde gebruik van de ventilator en het type te transporteren medium worden aangegeven.  Toelaatbare helling van de ventilatoras +/- 90° (let op de condensaatafvoer!)


Vorige pagina

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “VRB ATEX Kunststof multibox tbv kleine luchtvolumes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *