Kunststof ventilatoren gelijkstroom

Beschrijving


De kunststof ventilatoren gelijkstroom zijn zeer energiezuinig en regelbaar via interne en externe 0/10 Volt met een regelaar. Hierdoor is het ideaal voor energiegevoelige oplossingen.


Door de optie van een timer met dag- en weekprogramma is het nog energiebesparender te maken. Geschikt voor laboratoria toepassingen door middel van een vraaggestuurde luchthoeveelheidsregeling. Daarnaast is het geluidsniveau lager door een langzaam draaiende motor.


Kunststof ventilatoren beschikken over een lange levensduur en een uitstekende betrouwbaarheid. Daarbij hebben ze een zeer goede chemische en corrosie bestendigheid dankzij het gebruik van hoogwaardige kunststoffen.


Bij voorkeur worden deze ventilatoren, uitvoeringen in PVC, PPs, PVDF, GFRP (voor strenge eisen), elektrisch geleidende kunststoffen ingezet waar chemische agressieve gassen, dampen of verontreinigde lucht moet worden getransporteerd.


Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt in toepassingsgebieden waar rookafzuiging van procesgassen in de chemische/farmaceutische industrie en ventilatie van laboratoria, batterijruimtes, beitsbaden, wassers, galvaniserings- en landbouwinstallaties.


Belangrijkste onderdelen van de ventilatoren zijn de waaier, de spiraalvormige behuizing, de behuizingsaansluitingen, de basis en de aandrijfmotor. Motor is direct gedreven en volledig gescheiden van de stroom. Stalen onderdelen zoals schroeven, naaf en naafverbinding worden beschermd tegen corrosie door middel van kunststof afdekkingen. of, als alternatief, wordt er resistent staal gebruikt. De aërodynamische plaatsing van de ventilatoren is state of the art en bereikt zo een hoog rendement, lage geluidsemissies en een hoge vermogensdichtheid.


Toont alle 4 resultaten