Dubbelaanzuigende ventilatoren centrifugaal HVAC

Beschrijving


Dubbelaanzuigende ventilatoren centrifugaal, ook wel dubbel aanzuigende centrifugaal ventilatoren genoemd, zijn een specifiek type ventilatoren dat lucht aan beide zijden van de waaier aanzuigt.


In tegenstelling tot enkel aanzuigende ventilatoren, waarbij de lucht alleen aan één zijde wordt aangezogen, hebben dubbel aanzuigende ventilatoren twee inlaatopeningen die zich aan weerszijden van de ventilator bevinden.


Het ontwerp van dubbel aanzuigende ventilatoren maakt gebruik van een dubbelzijdige waaier en een behuizing met twee inlaten. Hierdoor kan de lucht gelijkmatig aan beide zijden van de waaier worden aangezogen, waardoor een hogere luchtstroom en efficiëntie wordt bereikt in vergelijking met enkel aanzuigende ventilatoren.


De toepassing van dubbelaanzuigende ventilatoren is te vinden in verschillende industrieën waar grote luchtverplaatsing vereist is, zoals HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning) in commerciële gebouwen, energiecentrales, industriële ventilatiesystemen en koelingstoepassingen.


De voordelen van deze centrifugaal ventilatoren zijn een hogere efficiëntie, lagere geluidsniveaus en een betere luchtverdeling. Ze worden vaak gekozen wanneer er behoefte is aan een grote luchtstroom en een evenwichtige luchtverdeling in een systeem.


Toont alle 5 resultaten