VRK ATEX Kunststof kanaalventilator

Producteigenschappen

  • Capaciteiten tot 2.800m3/h – Druk tot 1.330Pa.
  • Leverbaar in ATEX Zone 1 II2G c IIB+H2 T3 (geleidend kunststof)
  • Leverbaar in ATEX Zone 2 II3G c IIB+H2 T3
  • Direct gedreven , compact
  • Motor buiten de luchtstroom
  • Hoge chemische bestendigheid
  • Ventilatorbehuizing leverbaar in PPs,PVC en PPsX
  • Schoepenwielen leverbaar in PPs, PVC,en PPsX
  • Achterover gebogen schoepen

Mietzsch ventilatoren

VOOR EEN JUISTE SELECTIE EN DESKUNDIG ADVIES
T:033-7600240 / info@dewitventilatoren.nl

Beschrijving

VRK ATEX Kunststof kanaalventilator

Type Max. Capaciteiten Aansluiting Max. Druk
VRK-100 ATEX 340m3/h Ø140 mm. 310Pa.
VRK-160 ATEX 1.400m3/h Ø200 mm. 800Pa.
VRK-200 ATEX 2.800m3/h Ø250 mm. 1.300Pa.
VRK-250 ATEX 2.850m3/h Ø315 mm. 510Pa.

Beschrijving


De VRK ATEX Kunststof kanaalventilatori s ontwikkelt voor toepassing in explosiegevoelige omgevingen in alle takken van de industrie en landbouw.  Vanwege de hoge corrosiebestendigheid worden VRK-ventilatoren bij voorkeur gebruikt voor de procesafzuiging van chemische/farmaceutische industrie, de ventilatie van laboratoria, batterijruimtes, beitserijen en wasserijen, galvanische en landbouwwerktuigen . Daarnaast  om redenen van ruimte besparing, de VRK kanaalventilator is namelijk eenvoudig toe te passen in rechte kanalen en vormen een uitstekend alternatief voor de conventionele centrifugaal ventilatoren met gecompliceerde niet rechte kanalen.


Technische beschrijving VRK kanaalventilator


De VRK ATEX Kunststof kanaalventilator van Mietzsch  bestaat standaard uit de hoofdonderdelen waaier, kanaalbehuizing met geïntegreerde spiraal en overgangsstukken met kanaalaansluiting.  Flexibels leverbaar voor een juiste aansluiting. De motor bevindt zich buiten de luchtstroom en heeft trillingsgeïsoleerde lagers. Motoren standaard leverbaar in 3×400 maar ook in gelijkstroom of ATEX (explosieveilige) uitvoering. De waaier met balanceerkwaliteit G 6.3 volgens ISO 1940 wordt direct op de stomp van de motoras gemonteerd. Rubberen elementen tussen de motor en de montageplaat van de motor voorkomt de overdracht van geluid en trillingen. Waaier en behuizing van PPs (op aanvraag: PVC, elektrisch geleidende kunststoffen), worden vervaardigd volgens de modernste technieken. Stalen onderdelen zoals schroeven, naaf en naafverbinding zijnde kunststofafdekkingen zijn beschermd tegen corrosie, of de verbindingselementen zijn roestbestendig of er wordt zuurbestendig staal gebruikt


Om aan de verschillende montage-eisen te voldoen, zijn er 4 verschillende uitvoeringen beschikbaar. Grotere uitvoeringen op aanvraag.


Vorige pagina

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “VRK ATEX Kunststof kanaalventilator” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.