Boxventilatoren

Boxventilatoren geluidgedempt


Boxventilatoren geluidgedempt zijn  kanaalventilatoren met een behuizing van gegalvaniseerd staal en bekleed met een geluiddempend materiaal. Deze ventilatoren zijn verkrijgbaar met een ronde of rechthoekige kanaalaansluiting.


Dankzij de goede thermische en akoestische isolatie heeft de boxventilator een zeer laag geluidsniveau. Ze zijn ideaal voor behandeling van koude lucht. Ontworpen voor hoge capaciteiten met een uitstekende efficiency. De boxventilatoren van Ostberg hebben een buitenpoolmotor met onderhoudsvrije kogellagers en afhankelijk van het type voorover of achterover gebogen schoepen.


De boxventilator geluidgedempt is toerenregelbaar van 0-100% door verandering van het voltage en wordt geleverd met een thermisch veiligheidsrelais. De 3-fase ventilatoren worden standaard geleverd met bekabeling vanaf het veiligheidsrelais. De Boxventilatoren geluidgedempt van  Östberg  hebben standaard een swing-out design voor eenvoudige reiniging en inspectie van de motor en waaier.


Daarnaast voeren wij een serie geluidgedempte afzuigventilatoren voor de industrie en utiliteit. Ze zijn zeer efficiënt en worden gebruikt voor alle soorten algemene ventilatiesystemen. Behuizing is van gegalvaniseerd plaatstaal en bekleed met geluiddempend materiaal. Aansluiting op het kanaal middels ronden flenzen op in en uitblaas.  Regelbaar door middel van trafo of inverter. Afhankelijk van de uitvoering. Sommige uitvoeringen zijn ook in ATEX mogelijk.