DE WIT ventilatoren werkt aan een duurzame toekomst

23-01-2024

Hoe spelen we in op het thema duurzaamheid. Een interview met Jan Willem DE WIT

Jan-Willem DE WIT


Hoe integreert jouw bedrijf duurzaamheid in zijn kernexpertise?

“Wij bieden ventilatoren aan die voldoen aan de nieuwste energie-efficiëntienormen. Dit kan helpen om het energieverbruik te verminderen, wat zowel kosteneffectief is voor klanten als een positief milieueffect heeft. Daarnaast maken we gebruik van duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen of materialen die gemakkelijk recyclebaar zijn. Hiermee proberen we de ecologische impact te verminderen. Ook streven we naar ventilatoren met een lange levensduur en minimaliseren wij de behoefte aan frequente vervanging. Daarnaast proberen we waar kan ventilatoren te leveren die makkelijk in onderhoud zijn.

Met het oog op duurzaamheid stimuleren wij het gebruik van slimme technologieën zoals sensoren en automatisering om ventilatoren efficiënter te laten werken. Dit kan bijdragen aan het verminderen van onnodig energieverbruik door de ventilatoren en benodigde ventilatie aan te passen aan de actuele behoeften. Als laatst zorgen we dat de producten voldoen aan duurzaamheidsnormen en certificeringen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op energie-efficiëntie en milieuvriendelijke productieprocessen.”

Welke innovatieve oplossingen biedt jouw bedrijf voor een duurzame toekomst?

“Ten eerste: het leveren van EC ventilatoren. Deze ventilatoren kunnen automatisch worden aangepast op basis van de eisen en wensen van de omgeving, zoals temperatuur en luchtkwaliteit, om zo efficiënt mogelijk te werken. Met het selecteren van ventilatoren met materialen die gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en gerecycled, proberen wij bij te dragen aan een circulaire economie.

Ten tweede zijn we veel bezig met Adaptieve Ventilatie:
Hiermee creëren we ventilatiesystemen die zich aanpassen aan de fluctuaties in de vraag naar luchtverplaatsing. Dit minimaliseert energieverbruik tijdens periodes van lage vraag. Daarnaast adviseren we klanten om ventilatoren te combineren met geavanceerde klimaatregelingssystemen om de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit te optimaliseren met minimale energie-input.”

Op welke manier draagt jouw bedrijf bij aan het creëren van bewustwording over duurzaamheid binnen de industrie?

“Certificeringen en Labels: We zorgen ervoor dat de aangeboden ventilatoren voldoen aan de efficiëntie klasse i, (hiermee worden luchthoeveelheden en drukken het meest nauwkeurig aangegeven) erkende duurzaamheidsstandaarden en certificeringen. Met het benadrukken van deze certificeringen in marketingmaterialen proberen we bij te dragen aan het bewustzijn van duurzame praktijken binnen de industrie. We werken samen met brancheorganisaties, milieuorganisaties en andere belanghebbenden om gezamenlijk initiatieven te ontwikkelen die duurzaamheid in de industrie bevorderen. Met name in de industrie geven we aan dat betrouwbaarheid en duurzaamheid gecombineerd kunnen worden met de juiste materiaal- en ventilatorkeuze.

Klantgerichte Communicatie: we proberen actief te communiceren met klanten over de voordelen van duurzame ventilatoren en hoe deze bijdragen aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Dit kan het bewustzijn vergroten en klanten aanmoedigen om duurzame keuzes te maken.”

Januari 2024, DE WIT ventilatoren werkt aan een duurzame toekomst

Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.