Retrofit ventilatoren  

 


Retrofit ventilatoren  

Dankzij een zeer breed assortiment aan Retrofit ventilatoren voor Luchtbehandelingskasten kunnen wij precies aanbieden wat het beste bij u past. Denk bijvoorbeeld aan de vrijlopende of hybride ventilatoren, zeer efficiënt, compact en leverbaar met de nieuwste IE4-IE6 EC-motoren. De ontwikkelingen volgen zichzelf snel op, maar soms zijn de klassieke uitvoeringen nog steeds de beste keuze wanneer bijvoorbeeld grote volumestromen bij maximale druk zijn vereist. Beide hebben wij in ons leveringsprogramma.

 

Wanneer komt DE WIT ventilatoren in beeld

Een luchtbehandelingskast raakt met de jaren in slechte conditie, zeker als er onvoldoende onderhoud is geweest.  Een veel gekozen optie is dan om de Luchtbehandelingskast te Up-graden. Dit wordt vaak omschreven als Retrofit. Het grote voordeel hiervan is dat het aanpassen van een bestaande installatie vaak een veel goedkopere oplossing is dan een nieuwe LBK. DE WIT ventilatoren komt in de lucht als er gedacht wordt aan het vervangen van de ventilatoren en mogelijk de transmissie daarvan. De laatste jaren word er natuurlijk al veelvuldig gebruik gemaakt van het ombouwen van de reguliere V-snaar gedreven ventilatoren naar de zeer zuinige EC plugfans.

 

De voordelen van nieuwe ventilatoren bij retrofit

In het kader van nog hogere efficiency en geluidswaardes word er tegenwoordig ook gekeken naar de permanent magneet oplossing met de energie zuinige IE5/IEC6 motoren van Nicotra Gebhardt. De RQM Multi Evo en de nieuwe Copra zijn de blikvangers van DE WIT ventilatoren BV.

  • Compact en laag geluidsniveau
  • Leverbaar in de nieuwste EC-motoren
  • Lagere energiekosten
  • Vaak een goedkopere oplossing dan een nieuwe LBK
  • Eenvoudig te sturen via Gelijkstroom 0-10V of met Modbus aansluiting
  • Conform ErP richtlijnen

 

Bekijk hier het overzicht plugventilatoren
Bekijk hier het overzicht centrifugaal riemgedreven ventilatoren


Meer weten of vragen?