Marine & Offshore ventilatoren

Dankzij de gerenommeerde fabrikanten die wij voeren, leveren wij ventilatoren die wereldwijd erkend zijn voor hun betrouwbaarheid.  Deze ventilatoren zijn te vinden op booreilanden, productieplatforms, cruiseschepen, veerboten en vrachtschepen.  Met name in deze sector heeft men te maken met zware en agressieve omstandigheden en specifieke behoeftes en eisen. Er zijn verschillende soorten ventilatoren beschikbaar voor de marine en offshore, waaronder kanaalventilatoren, axiale en centrifugale ventilatoren en rookafzuigventilatoren.

Enkele belangrijke eigenschappen die gevraagd worden zijn:

Corrosiebestendigheid
De ventilatoren worden vervaardigd met corrosiebestendige materialen zoals roestvrij staal  of thermische verzinkte stalen behuizing.

Explosieveiligheid (ATEX)
In de offshore industrie worden explosieve atmosferen vaak aangetroffen. Daarom worden deze ventilatoren vervaardigd om te voldoen aan de vereisten voor explosieveiligheid.

Hoge luchtstroom
Ventilatoren voor marine en offshore toepassingen moeten grote hoeveelheden lucht kunnen verplaatsen om de vereiste ventilatie te bieden in de vaak gesloten ruimtes van deze toepassingen.

Lage geluidsniveau
Ventilatoren worden vaak gebruikt in leefruimtes op schepen en offshore platforms. Daarom moeten ze zo stil mogelijk zijn om het comfort van de gebruikers te garanderen.

 


Utiliteits ventilatorenKanaalventilatoren 

Wij leveren een zeer uitgebreid programma kanaalventilatoren (60Hz) van Östberg. Inmiddels een begrip.  Kenmerken zijn het lage geluidsniveau, betrouwbaarheid en het zeer compacte ontwerp.

 

 

 

Bekijk hier het overzicht van kanaalventilatoren

 

 

 


Marine&Offshore centrifugaal uitvoering

Centrifugaal ventilator Direct en Indirect gedreven

Speciaal voor Marine en Offshore toepassingen leveren wij een reeks aan centrifugaal ventilatoren. De centrifugaal ventilatoren zijn geschikt voor installatie in essentiële dienst- of cruiseschepen, vrachtschepen en offshore platforms. De ventilatoren zijn bestand tegen corrosieve media, zware omstandigheden (trillingen) en hoge druk.

 

Bekijk hier het overzicht van centrifugaal ventilatoren

 

 

 


Industrie over onsAxiaal ventilatoren voor maritieme toepassing

Naast centrifugaal  ventilatoren leveren we een range aan axiaal ventilatoren voor marine en offshore toepassingen. De ventilatoren zijn bij uitstek geschikt voor installatie op cruiseschepen, containerschepen en offshore platformen.

 

 

 

Bekijk hier het overzicht van axiaal ventilatoren