Centrifugaal ventilatoren kunststof Mietzsch logo

 

Centrifugaal ventilatoren Kunststof.

Kenmerkend voor deze centrifugaal ventilatoren kunststof zijn een lange levensduur en een uitstekende betrouwbaarheid. Daarbij hebben ze een hoge corrosiebestendigheid dankzij het gebruik van hoogwaardige kunststoffen. Bij voorkeur worden deze kunststof ventilatoren, uitvoeringen in PVC, PPs, PVDF, GFRP  (voor strenge eisen), elektrisch geleidende kunststoffen ingezet waar chemische agressieve gassen, dampen of verontreinigde lucht moet worden getransporteerd. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt in toepassingsgebieden waar rookafzuiging van procesgassen in de chemische/farmaceutische industrie en ventilatie van laboratoria, batterijruimtes, beitsbaden, wassers, galvaniserings- en landbouwinstallaties.  Daarnaast voert Mietzsch een serie dakventilatoren met dezelfde hoogwaardige kunststoffen voor toepassingsgebieden in centrale ventilatiesystemen voor woon- en comfortgebouwen.

Het bedrijf Mietzsch werd in 1904 in Dresden opgericht en begon al in 1945 met het produceren van kunststof ventilatoren. Op basis van de eisen van een opkomende industrie produceerde het jonge bedrijf zuurbestendige apparaten, leidingen, extractiesystemen en speciale afdichtingen. Sindsdien is het assortiment voortdurend verder ontwikkeld en uitgebreid.

De ventilatoren voldoen aan de hoogste technische eisen. Dit niveau is gebaseerd op tientallen jaren ervaring in de bouw- en ontwikkeling van kunststof ventilatoren. Andere kernwaarden zijn flexibiliteit, teamgeest, motivatie en de inzet van een kern van gekwalificeerde medewerkers. De marktgedreven, intensieve onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in hun eigen bedrijf en in samenwerking met gerenommeerde universiteiten en instituten worden consequent voortgezet.

 

Bekijk hier ons leveringsprogramma kunststof ventilatoren